janganlah menjadi seperti kapal ini…

bigguns

Fahamilah matlamat… matlamat kita menyelamatkan manusia yang sedang lemas di dalam laut… bukannya berperang sesama kapal..kita boleh berusaha untuk menyelamatkan manusia yang sama,tetapi tak perlulah sampai kena bom antara satu sama lain..last2 manusia tu kena baham kat jerung..baru puas hati agaknya orang-orang di atas kapal ini..

manfaatkanlah ruang..kalau dah ada orang yang ingin bantu untuk selamatkan manusia yang sedang lemas,bersyukurlah.. kenapa nak pi tembak kapal tu time depa tgh dalam misi menyelamat? Ali and Abu yang tengah terkapai-kapai tu nak tinggal kat sapa?

tujuan kita bukan untuk memenuhkan USS carrier kita…yang penting depa selamat..pastu suka hati depa la kalau depa nak tukar kapal lain..

Fahamilah matlamat..kenalilah sarana..

Advertisements

10 Responses to “janganlah menjadi seperti kapal ini…”

  1. tono Says:

    salam..

    giler siot..Mufti Kyo dah stat menulis..mentang2 SS MAZA nk bersara..

    kuangkuangkuang

  2. tono Says:

    weh..

    duk cerite emas jah..

    cerite la sunnah sikit..baru org nk baco..

  3. fairuz Says:

    ape kate kite pakai kapal layar aje. tak perlu tembak-menembak. hehe

  4. kyo Says:

    sabar no.. tuk guru mari minggu depan..pasni kita tulis habis-habisan,hehe

  5. kyokusanagi Says:

    kalau kapal layar depa main lembing pulak..macam age of empire,hehe.. kat sini bukan masalah kapal… tapi masalah sikap ahli-ahli kapal nih..huhu.. naik la sampan kertas sekalipun,kalau sikap masih extreme, x akan berubah sedikit pun..

  6. ahmad shafie Says:

    salam..mintak izin memautkan blog saudara Mufti ke blog saya di bawah ruangan orang2 nottingham

  7. kyokusanagi Says:

    aku bukan mufti daa.. ni dia blog mufti http://www.drmaza.com hehe.. aku baru nak berjinak2.. jgn tembak aku dgn kapal perang dah le,hehe..

  8. kuburan Says:

    masyaallah sohibus samahah, tingginya bidalan.

    hampir-hampir saja tak kufahami.

  9. kyokusanagi Says:

    haha.. cuba belajar untuk menjadi puitis..walaupun masih peringkat awal..ngeh4..

  10. kaede kudasai Says:

    mashaAllah..nice and good article =)
    inshaAllah pastikan kita semua naik kapal yang betul dan berlabuh dengan selamat…lepas tu boleh berenang dengan mermaid kat pulau perhentian…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: