drive…

keta

“Abu, ko bawak ar keta tu abu..kami semua sepakat nak ko bawak”kata Faizal sambil mencuit kawan-kawannya yang lain

“tapi aku tak de la pandai sangat..orang lain tak boleh ke??”Abu membalas..

“takde2.. kami dah syura.. ko jugak yang kena bwak keta ni Abu”kata Ramli sambil tersengih melihat Abu serba salah..

“tapi….”

belum sempat Abu membalas,mereka sudah mula ber’syura’ isu yang lain pulak.. siapa nk isi minyak kereta..siapa nk uruskan peta..siapa nak masak makanan..

di hari yang ditetapkan, Abu pun memulakan tugas yang di anugerahkan oleh rakan-rakannya iaitu memacu kereta lamboghini tersebut.. mereka ingin melancong ke Cordoba,Spain..

sampai di satu jalan kampung, ada satu bumper yang agak tinggi jugak.. Abu dengan tak biasanya membawa lamboghini menyangkakan dia tengah membawa pajero kesayangan ayahnya..lalu dengan lajunya dia melepasi bumper itu dan…

Baaang!

Ramli yang terkejut dengan insiden tu terus memarahi Abu.. kawan-kawan mereka yang lain turut bengang dengan Abu..

“ko ni penah drive keta ke tak?mcm tak pandai je nak bawa kereta..jauh lagi perjalanan kita ni!” herdik Faizal sambil memuncungkan mukanya..

belum sempat rakan-rakan yang lain nak memarahi Abu, Abu terus membalas

“itulah hang..aku suruh bawak tak nak.. pastu nak merepek pulak.. kalau hang rasa hang pandai sgt hang bawak laa” marah Abu sambil keluar dari kereta lalu menahan bas express Budaya dan terus blah ..

Advertisements

2 Responses to “drive…”

  1. kawan naim Says:

    tula Abu, lenkali blaja camne nk drive lamboghini tuh sungguh2 sblom drive. Jangan asyik nk manje2 je. Kalo Ramli Faizal x suh, sampai bile pon xreti nk bawak lamboghini. Xpon explain btol2 kt Faizal n fren sblom drive, yang die tu x gheti lg, kene practis lebeh siket. Wallahualam. hehe

  2. kyokusanagi Says:

    Ramli n faizal tu pandai je bawak..abu xsempat nk praktis lagi..patut kasik Abu masak hari tuh..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: