suatu hari di Heathrow,London

Kami dari team Notts telah menghantar satu delegasi untuk menyambut bekas Mufti Perlis, Dr Mohd Asri Zainal Abidin(www.drmaza.com/home) di Heathrow London Airport.. alhamdulillah kami berpeluang untuk bertemu dengan 2 orang tokoh ternama dalam masa yang sama iaitu Ustaz Zaharuddin Abdul Rahman, www.zaharuddin.net

Tidak dilupakan juga ustaz Khairi yang datang dari Oxford.. hampir sejam lebih jugak kami menunggu di airport kerana delegasi Lampeter tersekat dalam trafficjam..hampir2 sahaja dr maza nak pegi ke Oxford kerana dah lama sangat dorang tak sampai2 lagi.. tapi kami masih sabar menanti.. dan kesabaran itu berbalas dengan kedatangan UZAR dan rakan-rakan lewat pukul 6 lebih..

team notts bersama dr maza

team notts bersama dr maza

p

dr maza dan rakan-rakan khusyuk mendengar ceramah 'ustaz' keyo,hehe :p

dr maza berpuas hati dengan ceramah ustaz keyo

dr maza berpuas hati dengan ceramah 'ustaz' keyo :p

ustaz khairi dari Oxford(tengah) dan Farhan

ustaz khairi dari Oxford(tengah) dan Farhan

akhirnya,delegasi Lampeter tiba

akhirnya,delegasi Lampeter tiba

p

pertentangan mata antara dr maza n UZAR,hehe :p

Dr MAZA dan UZAR

Dr MAZA dan UZAR

bertolak pulang..

bertolak pulang..

tono and azim bersama UZAR(huwaa..aku pun nak bergambar jugak,woooo woo)

tono and azim bersama UZAR(huwaa..aku pun nak bergambar jugak,woooo woo)

itulah sahaja coretan kami sepanjang di Heathrow.. selamat datang kami ucapkan kepada beliau..

wslm

p/s:sakit kepala  yg agak teruk semalam.. si azim asyik duk nak mintak gambar je.. sabor2 la ye.. tak lari ke mana pun gambar-gambar tuh..hehe

edited: komen2 dalam gambar tu sebagai jenaka sahaja..jgn diambil serius ye,hehe(risau lak bila ramai org refer ke blog nih :-p)

Advertisements

36 Responses to “suatu hari di Heathrow,London”

  1. joseph mikael Says:

    wes, pergi tak kabo….asobiyah sih..hehe

  2. kyokusanagi Says:

    hehe..ramai je lagi org kat Notts yang pergi mana-mana tak bagitau orang :p
    adakah mereka juga asobiyah?hihi..by the way,mmg xsempat nk buat pengumuman besar-besaran pun..semua org sibuk ngn koswork di akhir-akhir term ni..ajak member2 yang selalu jumpa je la.. + budak2 engineering yg byk free..ngeh3..

  3. joseph mikael Says:

    ”ramai je lagi org kat Notts yang pergi mana-mana tak bagitau orang…”

    ish ish ish… kenapa lah ye diorang tak bagitau..

    ada bawak mai Mangga Harum Manis Perlis?? bak skit..hehehe..lapo kat hospital ni…

  4. kyokusanagi Says:

    entahlah..maybe depa berahsia sangat kot,hehe..

    xsempat nak pau apa-apa dari beliau..mangga Tri Circle ada..ang nak?ngeh4..

  5. terbaik Says:

    assalamualaikum wrt wbt,

    terbaik ustaz keyo…terbaik

  6. kyokusanagi Says:

    huhu..jgn duk layan sgt..ana melawak je kat atas tuh 😛 ana ni engineer sahaja..x pun bisnesman,hihi.. belum sampai makam lagi nk jadi ustaz..

  7. tono Says:

    salam..

    sape hensem sgt pakai baju biru tepi Dr MAZA tu??hahaha..

    mane gambar aku dgn UZAR??

    mu ni eksploitasi gambar2 Dr MAZA..

  8. yaqzan Says:

    salam..
    ni yg jeles ni..GGrrrr
    nak tempah p main czech la..hehehe =)

  9. kyokusanagi Says:

    haha.. gambar mu ngn uzar aku xletak la..sek mung ar,aku xsempat bergambar ngn uzar..jadi kameraman lak..

  10. tono Says:

    hahaha..

    yaqzan jeles..hahaha..

    cari calon UK..byk alasan boleh gi UK..mcm kyo sokmo gi prague

    hahaha

  11. kyokusanagi Says:

    eh mana bleh.. mesti nk cari yg dekat2 je kan yaqzan,hehe

  12. intan nadia Says:

    Kenapa hati aku kuat mengatakan bahawa tono masuk blog aku sebab nak inform yang dia pi sambut Dr Maza kat heathrow airport??

    haha,betoii ka tono??ishk ishk enta…

  13. kyokusanagi Says:

    ooo00o0oo tono..dalam diam-diam eh?? hehehe…

  14. dz@m Says:

    Salam,

    Ada contact no ustaz asri tak? Nak ajak dia mai Birmingham nie….Thanks.

    wassalam

  15. tono Says:

    hush!..sukati tuduh..

    “..jauhilah byk prasangka, sesungguhnya sebahagian drpd prasangka itu dosa..”

    amik..ayat AQ slalu..

  16. kawan naim Says:

    Ni Asobiyah cube nih (kuasa 3). sume UG yang sambut adalah dari: KMS, Notts, Mechi. Wah3, hahaha.

    Moge ketemu lagi Dr MAZA n UZAR. 😀

  17. kawan naim Says:

    Begitu jugak kepada ikhwah Lampeter yg len: Tarmidzi, Salim, n sorg lg.
    Jugak kepada ikhwah Oxford: Utz Khairi, Farhan.

    Moge ketemu lg.

  18. kyokusanagi Says:

    budak mechi je yang byk free,x gitu azim?hehe

  19. Dr Asri Tiba Di United Kingdom « Cahaya Hidayah Says:

    […] sesiapa yang ingin melihat gambar-gambar kami di airport, boleh buka di link ini. Maaf kami dari Lampeter tidak memetik satu gambar pun di […]

  20. Faridul Says:

    Fuh… jeles betul dpt tgk antm bergambar dgn MAZA & UZAR sekaligus….

    Kalau ada gambar bersama TGNA, lagi jeles… 😦

  21. neem Says:

    salam. heh. en kyo ada jgk..

    padan la..rasa macam penah tgk je…tp duk pk2, dimanakah!

  22. sina Says:

    xnmpk la muka wife n ank2 dr. asri…x snap ke?

  23. kyokusanagi Says:

    snap je.. tapi x perlu la nak dihighlightkan sgt.. bg some privacy,hehe..

  24. shaine ali Says:

    dulu pernah dtg bangalore kan,bagi talk ISK kat surau.i am one of the audience.terima kasih:)

    IMAM-India Chapter.
    http://imam-indiastudentchapter.blogspot.com/

  25. Farhan Says:

    Assalamualaikum,
    Boleh hantar gambar yang lain termasuk gambar saya dan ust khairi di email yang telah diberikan. Terima Kasih!

    Farhan

  26. ahmad nawab Says:

    salam..
    amboi, seronoknya bergambar dgn MAZA dan UZAR..
    seronok2 pun, kena bercita2 supaya kita dpt meneruskan rantaian da’wah diorg satu hari nanti..
    lebih2 lagi rantaian2 da’wah ulama’ spt TGNA, TGAH, dan ramai lg.. mereka yg berhadapan risiko da’wah yg plg dahsyat di Msia! doakan ISLAM terus subur di bumi malaysia.. siapa lg nak selamatkan msia kalau x kita sbg rakyatnya? ayuh! jgn pakat2 pi belajar UK ja, pastu xnak sumbang kpd msia.. tp tak dinafikan, ada yg bercita2 besar utk pulang berjuang di Msia, alhamdulillah.. kampung kita, jiran sekeliling, saudara mara, even KELUARGA, masih perlu kita da’wah.. jgn igt, kita dah cukup baik, biarkan ahli2 keluarga yg lain rosak.. hancur laa ummat mcm ni.. duk kejar bait muslim utk diri sendiri, mak bapak kat rumah xnak plak diwujudkan suasana bait muslim.. surau2 dikampung, JKKK kampung, semuanya perlu diwujudkan suasana kehidupan masyarakat muslim.. daulah islamiyah pula perlu ditegakkan! di Msia laa, UK xperlu risau, rakyat2 UK pun buat kerja.. hehehe..

    btw, tahniah kerana dpt bergambar dgn MAZA.. jeles ni!! heheheh..

  27. kyokusanagi Says:

    salam..

    buat Farhan.. insyaAllah ana akan post gamabr2 yang ada..tp xsempat nk buat lagi skrg..sibuk skit.. internet umah pun xbetul.. ni kena pakai internet UNI..

    buat ahmad nawab-insyaAllah..bukan setakat di malaysia sahaja,bahkan di seluruh dunia.. dakwah itu global..bak kata imam hassan al banna,jalan dakwah ini sgt panjang..

  28. catalyzerb Says:

    dr asri vs uzar..hehe

  29. tono Says:

    mane buleh yo..

    daulah islam kene stat kt msia..lepas tu baru tempat2 lain..

    tak gitu ahmad nawab?..jadi je daulah islam kt msia..hok lain2 setel belako..

    betol ke aku tulis ni ahmad nawab?

  30. tono Says:

    shaine ali, wahh..ingat lagi..ape kabar bangalore?

  31. Mohd Nuruddin Abd Manap Says:

    Salam wbt.

    Saya Pelajar dari UM. Blog yg menarik! Insya-ALLAH jika saya ke UK, kita boleh berjumpa. Rindu dengan kawan2 di sana!

    I went there last year attended Youth Summer Camp a Forest of Dean. This camp was organised by British Education and Support Trust (BEST).

    We can keep in touch! This is my email mohdnuruddinabdmanap@yahoo.com

    Feel free to visit http://www.infomajlisilmu.blogspot.com

  32. kyokusanagi Says:

    farhan,mana email kamu eh?xde pun..

  33. kyokusanagi Says:

    dzam…

    ada2..sila email sy privately utk mitak no tu.. umbrella_86@yahoo.com

  34. Syawal Says:

    Salam..semoga balik nanti berjuang utk islam yg sebenar. Kami sebagai orang awam(orang biasa2 jer..) mengharapkan anta semua menjadi pemimpin pelapis utk terus memperjuangkan islam yg syumul bukan islam ceduk-cedukan. Mintak Allah makbulkan doa ana. Kalau ada antara anta yg bercita2 untuk balik dan terlibat dgn perjuangan sekularisma..ana doakan anta gagal….maaf agak kasar…kerana bagi ana, orang munafik yg berilmu lebih berbahaya berbanding dgn org munafik yg jahil terutama dalam bidang agama.

  35. fuad Says:

    salam..ala tgok org alim malaysia pi uk ..abh trcabut pakaian sunnah..ustaz2 tkut org uk cop terrorist e..hu3..nnti org alim ni jgn terkejut..org puteh dawah merea..jgn mrah ustaz..kt u ni org yg buat usaha dakwah kuat…ola ustaz..yg baek dr Allah yg buruk pn dri Allah tp asbab klmahan saya…Hu3

  36. dayang hanifah Says:

    suka dengar ceramah dr asri..:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: