Sajak Untukmu Firdausi…

Untukmu Firdausi

Mu’az Firdausi

Engkau datang membawa seri…

Mengubat duka, penghibur hati…

Di saat ini engkau bersendiri…

Diselimuti malam,diusap mentari…

Berfikir… Apakah masih ada esok hari?

Untukmu Firdausi

Andai dunia ini menyepi…

Kami tidak akan sesekali berhenti…

Hati ini akan sentiasa mencari…

Jika masih ada lubang yang belum digali…

Akan kami jadikan ia sebuah perigi…

Walaupun jalannya penuh berduri…

Bersabarlah wahai Firdausi

Sesungguhnya Dia sentiasa di sisi…

Menemani sepanjang hari…

Berputus asa…jangan sesekali…

Abu Mu’az & Ummu Mu’az

Advertisements

9 Responses to “Sajak Untukmu Firdausi…”

  1. asyandi Says:

    sabarlah wahai akhi..
    semoga semuanya terutama firdausi akan selalu kuat..

    innallahah maakum..

  2. natra Says:

    nak tanya skit, kllu nak bg sumbangan use euro camner erh. saya takde paypal la pulak..sbb saya kat german la ni..

  3. iidyll Says:

    assalammu’alaikum..
    bersabarlah dgn dugaan nie yer bro..

  4. ariffah Says:

    pertolongan Allah itu dekat..cuba perlu bersabar sedikit sahaja lagi..
    sedikit sahaja lagi..
    moga ketenangan menemani akhi dan zaujah tercinta dikala saat iman diuji..

  5. Abu Mu'az Says:

    natrah: terima kasih kerana sudi membantu… kl susah2 just guna paypal lah..walaupun akan rugi skit sebab charge dia tu.. sy tak sure kat German dah ada wakil tak yg melakukan kutipan…

    andi,iidyll,ariffah: jzkk khair kerana mendoakan kami… =) insyaAllah kami akan tempuhi dugaan ini dengan sabar..

  6. AFiFi Says:

    Salamualaikum Saudara…. Semoga Allah meringankan ujian yang saudara lalui ini.. Sedih gak bila tengok keadaan firdausi.. ngan amount yang sgt tinggi… ya Allah….. mudahkan bagi hambamu ini untuk melalui ujianMu yang berat ini… Ameen…

  7. nza Says:

    Insyallah, sama2 kita brdoa utk kesejahteraan n kesihatan firdausi…amin…semoga tabah n sabar lalui ujian ini.

  8. Nour el-Yaqeen Says:

    Baru saja nak membantu. Tengok2 dah dihentikan.

    Sekali lagi ‘bertemu’ dengan ibu bapa yang berjuang untuk anak tidak cukup bulan. InsyaAllah, Muaz Firdausi akan membesar menjadi insan yang kuat;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: