03/06/2010: Update Mu’az Firdausi

Assalamualaikum wbt..

pertama-tamanya ana meminta maaf kepada para pembaca yang setia menjenguk blog ini untuk mengetahui keadaan anak kami..sudah lama tidak update..bukan kerana malas.. cuma ingin memberi peluang supaya posting tentang ¬†perbehentian donation itu dapat dibaca dan difokuskan.. skrg ana masih di Prague,Czech Republic.. menjaga isteri yang masih berpantang,hehe.. biasanya tugas ini diambil oleh ibu mertua tapi inilah asam garam kehidupan… barangkali salah satu hikmah buat diri ini..jarang suami yang jaga isteri time lepas bersalin =)

hari ni sudah genap 29 minggu umur Muaz.. semalam baru selesai dengan urusan membuat surat beranak.. terima kasih kepada Ms Zovica yang telah mengtranslate sijil kahwin yang berbahasa jawi itu terus kepada bahasa czech.. tak sangka ada orang czech yang fasih berbahasa Melayu..bahkan Jawi lagi,hehe..

keadaan Mu’az?? Alhamdulillah berkat doa semua Mu’az semakin stabil… xde complication yang serius setakat ni.. hari tu ada lah sedikit infection dekat mata dia..tapi alhamdulillah dah semakin berkurang…berat Mu’az menurun skit..awal2 keluar berat dia 0.93kg..skrg turun kepada 0.85kg..dan doktor ckp mmg benda ni normal…baby nk adapt dgn suasana..

Mu’az akan dipindahkan ke intermediate care unit selepas berat dia about 1kg..and after berat dia about 1.5kg,baru dia blh keluar dari incubator…skrg dia dah mula biasakan diri dgn susu ibu dia..berat dia skrg bertambah about 10g sehari buat masa ni.. lama2 laju lah skit berat dia naik bila dia dah biasa..sekarang kami kena pergi hospital tiap2 hari utk hantar susu kat Mu’az..

pasal payment tu, kitaorg xsempat lagi nk jumpa dgn payment punya department.. lagipun wakil dari embassy balik mesia untuk bercuti..ingat nk tunggu dia balik sini dulu baru diskus balik camna..insyaAllah hujung bulan ni dia balik..

rasanya setakat itu sahaja dahulu buat masa ni.. harap doakan supaya Mu’az cepat besar =)

wslm..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: