Update Pembayaran Mu’az

Assalamualaikum wbt..

alhamdulillah akhirnya diberi kesempatan masa untuk berjumpa dengan kerani2 dekat payment department tu.. diorang dah keluarkan bil utk Mu’az.. untuk 19 May-31 May, amount yang perlu di bayar ialah lebih kuran 209000.00CZK.. tapi nego2 ngn dia..cakap buat masa ni blh bayar separuh je( around 4000.00euro lebih)..tak nak la bayar sekaligus semua..takut dia ingat kita kaya lak..

Sehari dua ni Mu’az punya breathing x ok sangat.. but still dia duduk dekat intermediate care unit..cumanya kitaorg xleh nk dukung2 lah before dia minum susu.. harap2 semuanya ok.. hari tu doktor cakap nk scan dia pun jantung(ke paru2?x sure..) utk check dia punya ductus arteriosus dah tertutup ke belum.. kalau tak tertutup dengan automatik, maka ada dua option..either by makan ubat2 i.e. drugs which is tak bagus ataupun kena buat minor surgery.. doktor cakap pembedahan itu common bagi anak2 premature..

berat Mu’az dah 1055g hari ni..umur dia lak dah 30 minggu 5 hari.. hari ni first time mak dia tukar lampin dia.. gelabah betul td,hehe =p biasalah..first time..banyak la plak Mu’az buang air besar.. sampaikan bila nk tukar lampin baru sempat lagi dia teran..rugi satu lampin hari ni..ayah dia pun dah dapat dukung dia buat pertama kali.. rasa tangan ni macam keras semacam je pegang baby kecik.. kalau dulu ayah dia mmg x berani la nk dukung2 anak2 sedara yg baru lahir..mmg ‘keras’ semacam je tangan ni.. tapi dah ada anak sendiri ni,kena la berlatih..hehe.. kl baby besar ok je..ayah dia cuma bermasalah dengan baby yg kecik.. fragile semacam je..

rasanya itu sahaja buat masa ni..terima kasih kerana membaca..

wassalam..

Advertisements

2 Responses to “Update Pembayaran Mu’az”

  1. adib romli Says:

    smuga muaz cpt sembuh dan cepat besaq..
    muga kalian tabah dengan dugaan..

    *msih igatkah keyo pada sy ? heee

    • Abu Mu'az Says:

      hehe..tq adib..ingat2.. adib yg pakai kain pelikat selalu masa solat kat portland,hehe..

      dah balik mesia ke?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: