Final Update Mu’az Firdausi: 07/09/10

Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah hari ini sy dah dapat jumlah keseluruhan yang perlu dibayar kepada hospital iaitu 283082Kc@GBP9530.00.. alhamdulillah di tangan kami masih ada baki sebanyak 100,000Kc hasil daripada kutipan derma tempoh hari.. sempena kami balik mesia ni, kami plan nak try kutip duit  daripada ahli-ahli keluarga kami di Malaysia..mungkin tak banyak,tapi kami mensasarkan around RM5000.00@31000Kc.. jadi jumlah keseluruhan berkurang sebanyak 152,082Kc@GBP5130.00..

Untuk memudahkan pengiraan, kami memerlukan bantuan dari rakan-rakan yang dermawan sebanyak GBP5000.00 sahaja lagi untuk cover bil hospital.. tapi on my side,saya akan cuba usaha sendiri untuk try tampung mana yg tak cukup..nak kumpul 5000pound@rm25000 di Malaysia sendiri mungkin tak mudah tapi tak mustahil..cuma kena byk berjimat la bila dah kerja nnt..huu..

Wallahu’alam.. in case kalau ada rakan-rakan yang ingin mengurangkan beban kami, saya sertakan bank details saya di UK..saya mendoakan agar Allah melipatgandakan pahala anda yang telah banyak membantu mengurangkan beban saudara anda di sini baik dari segi kewangan,doa, mahupun nasihat.. =)

by the way, saya harap tak perlulah circulate tulisan ini kat mana-mana..risau takut duit masuk tak terkawal lak..tulisan ini saya dedicate kepada pengunjung direct blog ini sahaja.. =)

esok kami akan bertolak ke Amsterdam daripada Prague dengan menaiki train dan bus..hampir 12 jam jugak perjalanannya tu..then pada hari Khamis ni, kami akan naik MAS untuk pulang ke Malaysia..alhamdulillah MAS akan provide oxygen untuk Muaz sebagai back up.. mohon doakan agar segala urusan pulang kami berjalan dengan lancar insyaAllah..tgh risau pegawai imigresen kat amsterdam je ni,hehe.. muaz dah duduk dalam schengen area melebihi 90 hari dah..harap2 dia consider la Mu’az masuk spital 86 days tempoh hari..

sekali lagi,saya ucapkan jutaan terima kasih kepada sahabat-sahabat yang telah banyka membantu memudahkan dan meringankan urusan kami di sini.. terima kasih saya ucapkan kepada kenalan-kenalan di UK khususnya kepada Majlis Syura Muslimun, abg Amirasyid, Dr Hafizal, Dr Syed, Dr Azlisham,Ust Mazrul, Atiq Hamid, Firdaus Rahim, Aizudin, Cha, Pak Din Dan Kak Zlaa sekeluarga, dan lain-lain lagi yang telah memberikan support directly kepada kami.. semoga Allah membalas jasa anda semua sama ada yang disebut ataupun yang mana Allah sahajalah yang mengetahui pertolongan anda kepada kami.. tidak dilupakan juga terima kasih kami kepada semua ikhwah dan akhawat,rakan dan kenalan di seluruh dunia yang banyak membantu kami dari segi kewangan alhamdulillah.. =) jika nak mention semua mmg tak termention lah saya di atas kelemahan diri ini..tapi Allah tidak pernah lupa walaupun sebesar zarrah segala jasa baik anda..

sekian sahaja daripada kami..jika berkesempatan, datanglah melawat Muaz di Kok Lanas, Kota Bharu, Kelantan ye..hehe..just give us a call first at 09-7883028(umah mertua).. =)

wassalam wbt…

~Abu Mu’az~

Berikut Adalah Senarai Bank Yang Boleh Digunakan Untuk Menyalurkan Bantuan:

United Kingdom:

Acc Name: Mr Khairul Musa

Acc No      : 34994368

Sort Code : 77-22-18

Ref              : Muaz Firdausi

Malaysia:

Bank           : Maybank

Acc No      : 1530 3891 1247

Acc Name: Khairul Izham Bin Musa

Reference: Muaz Firdausi

Czech Republic:

Name :   Noor Hazilla Waty Mat Hasan
Acc no :   CZ48 0300 0000 0002 1284 2832
Swift code :   CEKO CZPP
Ref :   Muaz Firdausi
Bank name :   Ceskoslovenska obchodni banka(CSOB)
Bank Address: Praha-Anglicka,
Anglicka 20, Praha 2, 12000,
Prague,
Czech Republic
Wife Address: Karlovo namesti 15/292,
Praha 2, 12000,
Prague,
Czech Republic
Advertisements

One Response to “Final Update Mu’az Firdausi: 07/09/10”

  1. faridul Says:

    Baru je balik dari Tumpat semalam (15 Sept). Ruginya..kalau idak boleh ziarah antm sekeluarga

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: